Geschreven door 10:30 Uitgelicht, Uitvaartverzekering

Heb jij al een uitvaartverzekering afgesloten?

uitvaart

In Nederland zijn de meeste mensen oververzekerd voor alles hebben we een verzekering afgesloten. Ook voor de begrafenis of crematie die ooit gaat komen. Een gedachte die het liefst zover mogelijk naar voren geschoven wordt. Maar toch is het belangrijk om op zo jong mogelijke leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Als je namelijk op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan betaal je veel meer premie.

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Ondanks dat de uitvaartverzekering de enige verzekering is die je ooit zal gaan gebruiken rust er toch een taboe op deze verzekering. Veel mensen schuiven het afsluiten van de uitvaartverzekering dan ook voor zich uit. Een andere groep weet niet precies welke verzekering het beste aansluit bij hun wensen. Het is dus belangrijk om je eerst te verdiepen in deze vorm van verzekeren.

Uitvaartwensen

Voordat je een uitvaartverzekering afsluit zul je jouw uitvaartwensen duidelijk op papier moeten zetten. De kosten van een gemiddelde uitvaart in Nederland liggen tussen de 7.000 en 10.000 euro. Veel van deze kosten zijn afhankelijk van jouw wensen. Wil je begraven worden dan is dat duurder dan dat je kiest voor een crematie. Wil je een simpele of ga je voor een heel uitgebreide uitvaart. En zo zijn er nog genoeg wensen welke de kosten voor jouw uitvaart beïnvloeden.

Natura- of kapitaal verzekering

Als je eenmaal de wensen voor jezelf duidelijk hebt dan kan je een keuze maken voor een bepaalde verzekering. Je kunt gaan voor de natura uitvaartverzekering of de kapitaal verzekering.

Met de natura uitvaartverzekering verzeker je de producten en diensten welke nodig zijn voor jouw uitvaart. Bij deze vorm van verzekeren zal je nooit onderverzekerd raken en jouw nabestaanden hebben weinig te regelen en komen niet met de financiën van jouw uitvaart in aanraking.

Als je een kapitaal verzekering afsluit dan bouw je een geldbedrag op. Dit geldbedrag zal na overlijden worden uitgekeerd aan jouw nabestaanden en deze kunnen hiermee jouw uitvaart verzorgen. Het is overigens niet verplicht dat ze dit doen. Bij een kapitaal verzekering hebben de nabestaanden veel meer te verzorgen voor jouw uitvaart.

Uitvaartverzekering vergelijken

Welke verzekering je ook afsluit om de kosten van jouw uitvaart te dekken neem de tijd voor het afsluiten en verdiep je in de mogelijkheden. Vooraf de uitvaartverzekering vergelijken en een keuze maken voor de uitvaartverzekeraar welke aansluit bij jouw wensen is de laatste stap. Door de verzekeraars te vergelijken op premie en voorwaarden sluit je de uitvaartverzekering af welke helemaal aan jouw wensen voldoet.

In Nederland zijn 4 grote uitvaartverzekeraars actief: DELA, Monuta, Ardanta en Yarden. Allen hebben ze andere voorwaarden en berekenen ze andere premies. Vergelijk de verzekeraars daarom want voor iedereen is de keuze voor een bepaalde uitvaartverzekering of verzekeraar anders. Heb je kinderen? Kijk dan of je ze gratis kunt meeverzekeren dit scheelt je een hoop geld.

Close