Geschreven door 10:36 Geen onderdeel van een categorie

Zelfstandig ondernemer? Vergeet de AOV niet!

Werken als zelfstandig ondernemer heeft diverse voor-, maar ook nadelen ten opzichte van een baan in dienst van een groter bedrijf. Als zelfstandige kun je jezelf soms sneller ontwikkelen, heb je meer vrijheid en kun je bij succes ook veel sneller een hoger inkomen verkrijgen.

Tegelijkertijd zijn er veel zekerheden die je mist als zelfstandig ondernemer. Freelancers worden makkelijker ‘ontslagen’ en zijn met name in moeilijke tijden de eerste die het veld moet ruimen.

Een ander probleem is arbeidsongeschiktheid. Raak je arbeidsongeschikt, dan kan je als loonwerker aanspraak maken op de ziektewet. Dat ligt helaas wat anders bij zelfstandig ondernemers, die veel meer op zichzelf zijn aangewezen.

Om deze reden is het belangrijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten als zelfstandig ondernemer. Gebeurt er iets waardoor je (tijdelijk) niet of minder kunt werken, dan ben je in elk geval beschermt met deze verzekering.

Verzekeringsbaas helpt je om de juiste AOV te kiezen.

Wat dekt een AOV?

Arbeidsongeschiktheid is vrij goed gedefinieerd voor mensen in dienst van een werkgever. Maar hoe zit dat bij zelfstandigen?

Dit hangt sterk af van de verzekeraar en de polis waarvoor je kiest. De meeste verzekeraars dekken in elk geval arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval, ziekte of aandoeningen.

Geestelijke gezondheid valt echter lang niet altijd onder de dekking van een verzekering. Krijg je te maken met een burn-out of vergelijkbare aandoening, dan sta ja dus alsnog in de kou als je de verkeerde AOV hebt afgesloten.

Het is daarom erg belangrijk om verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken en bovendien te bedenken welk type dekking voor jou belangrijk is. Door een goede AOV vergelijker te gebruiken kun je alle factoren die meespelen tegen elkaar opwegen en zo de beste keuze maken.

Door gebruik te maken van een goede vergelijker weet je bovendien zeker dat je niets over het hoofd hebt gezien. Ook scheelt het tijd. Je hoeft niet alle polisvoorwaarden van iedere verzekeraar door te spitten om tot de juiste keuze te komen.

Neem de tijd

Zelfs met een goede AOV vergelijker kan het maken van de juiste keuze lastig zijn. Neem daarom de tijd. Door goed rond te kijken en na te denken weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

De goedkoopste AOV is immers niet altijd de beste, maar zal bijvoorbeeld een slechte dekking hebben. Probeer premies alleen te vergelijken wanneer de verzekeringen identieke of vrijwel identieke dekking bieden. Is dit niet het geval, dan zegt de premie weinig.

Heb je verdere hulp nodig? Je kunt ook de hulp inschakelen van een verzekeringsexpert die naar jouw persoonlijke situatie kan kijken en op basis hiervan een advies kan geven voor de juiste AOV.

Close