Geschreven door 11:17 Motorverzekering

Tips om te besparen op je motorverzekering

motor

Rondrijden op een motor is voor velen een droom. Het geeft veel positieve energie, het is een vorm van ontspanning en je komt bovendien op de mooiste plekken. Helaas hoort daar ook het betalen van een motorverzekering bij. Een motorverzekering is in Nederland verplicht wanneer je met je motor de openbare weg op gaat. De prijs van een motorverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je zelf rekening mee kunt houden om de kosten zo laag mogelijk te houden. Wij zetten een aantal praktische bespaartips voor je op een rij zodat jij niet te veel hoeft te betalen voor jouw verzekering. 

Blijf vergelijken

Je kunt je motor verzekeren bij verschillende verzekeraars. Elke verzekeraars heeft zijn eigen soort polis, andere kosten en andere voorwaarden. Het kan dus zijn dat de ene verzekeraar beter bij je past dan de andere verzekeraar. Online vergelijken welke verzekeraar het beste bij jou past kan een mooie besparing opleveren. Daarnaast veranderen tarieven en voorwaarden vrijwel elk jaar, waardoor vergelijken eigenlijk elk jaar een verstandige optie is. Vergelijken is een fluitje van een cent. Verschillende vergelijkingswebsite geven jou de mogelijkheid om jouw situatie in te vullen, met als resultaat de mogelijke kosten bij alle mogelijke verzekeraars. 

Gebruik de winterstop

Bij veel verzekeraars heb je de mogelijkheid om je verzekering op winterstop te zetten, in de maanden dat je met de motor waarschijnlijk toch niet de weg op gaat. In de wintermaanden laten de weersomstandigheden het vaak niet toe om de weg op te gaan, en laten veel motorrijders hun motor binnen staan. Zet e de winterstop op je verzekering aan, dan hoef je in die maanden vaak minder of zelfs niets te betalen. Informeer bij je eigen verzekeraar wat voor jou de mogelijkheden zijn. Want veel betalen voor je motorverzekering in de maanden dat je de motor niet gebruikt, is natuurlijk erg onnodig. 

Controleer de dekking van jouw verzekering

Het kan voorkomen dat je een verzekering afsluit, waar je de jaren erna niet meer naar omkijkt. Je loopt het dan risico dat je verzekerd bent voor dingen die niet nodig zijn. Zo kun je onder andere kiezen voor WA-dekking of all risk dekking. All risk dekking wordt vaak gekozen bij een nieuwere motor met een hoge dagwaarde. Hoe ouder de motor wordt, hoe minder interessant dat is. Daarnaast kies je op je polis voor een aantal kilometer dat je per jaar rijdt. Rij je minder dan dat aantal, dan kan de premie van je verzekering waarschijnlijk omlaag. 

Kijk daarom minimaal één keer per jaar goed naar je motorverzekering, het kan je een mooie besparing opleveren. Motorrijden is al duur genoeg, dus een mooie besparing op deze kostenpost is natuurlijk mooi meegenomen. 

Close