Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Hoewel niemand het graag wil, kan het voorkomen dat je in een conflict terecht komt dat moet voorkomen in een rechtszaak. Een rechtszaak is ontzettend duur, alleen al advocaat- en proceskosten lopen zelfs bij kleine zaken vaak in de duizenden euro’s.

Definitie: Een rechtsbijstandverzekering dekt alle kosten die gepaard gaan met een juridisch proces. Bovendien kan met een rechtsbijstandverzekering goedkoop of gratis advies ingewonnen worden bij een huisjurist van de verzekeraar.Dekking bij rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering dekt hulp en kosten rond een rechtszaak. Het kan gaan om allerlei conflicten, waaronder conflicten op de werkvloer, thuissituatie (inclusief buren), consumentengeschillen en geschillen na het ontstaan van schade bij of door derde partijen.

Bij de meeste rechtsbijstandverzekering is ook gratis advies inbegrepen. Dit houdt in dat je bij een (naderend) geschil advies kunt inwinnen bij juridische experts van de verzekeraar, zonder dat je hiervoor het eigen risico hoeft te betalen.

Is een gang naar de rechter onvermijdelijk voor een goede afloop, dan kun je via de rechtsbijstandverzekering aanspraak maken op een jurist die je in het proces assisteert. Houd er rekening mee dat je in de meeste gevallen dus niet je eigen advocaat kunt bepalen.

Soms kan dit wel in samenspraak met de verzekeraar, maar moet je zelf het verschil betalen wanneer de externe jurist duurder is dan de jurist van de verzekeraar, wat in de meeste gevallen zo is.

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

De kans is groot dat je nog nooit persoonlijk in een rechtszaak verwikkeld bent geweest. De gedachte dat een rechtsbijstandverzekering daarom overbodig is, ligt dan ook voor de hand.

Toch raden wij bij VerzekeringsBaas.nl je sterk aan om je in ieder geval te oriënteren op het gebied van een rechtsbijstandverzekering. Een complete rechtsbijstandverzekering met ruime dekking kun je al afsluiten voor een premie vanaf € 10,00 per maand.

Omdat je nooit kunt voorspellen of je te verwikkeld raakt in een conflict, biedt de rechtsbijstandverzekering een grote mate van zekerheid. Kom je toch in een niet te vermijden conflict terecht, dan hoef je je niet zorgen te maken om de torenhoge proces- en advocaatkosten.

Wil je meer weten over verschillende facetten van een rechtsbijstandverzekering, bekijk dan ook onze berichten op deze pagina, die in meer detail de rechtsbijstandverzekering bespreken.

Close