Geschreven door 19:45 Zorgverzekering

3 Tips om op je zorgverzekering te besparen in 2024

zorgverzekering

Het afgelopen jaar is een turbulent jaar gebleken met onder meer inflatie, stijgingen van de energieprijzen en uit de hand gelopen kosten van levensonderhoud – om nog maar te zwijgen van de onvoorspelbare afgelopen jaren.

We kunnen stellen dat het enige waar we zeker van kunnen zijn het feit is dat we op het moment nergens zeker van kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat we ons concentreren op de elementen in ons leven waar we nog wel invloed op kunnen uitoefenen.

Nu 2023 voor de deur staat, zijn er een aantal dingen die je in gedachten moet houden wanneer je nadenkt over je zorgverzekering. Deze punten helpen je om kosten te besparen en om onnodige kosten te beperken.

Begin vroeg met vergelijken

Vergelijken zorgverzekering? Je kunt maar één keer per jaar van zorgverzekeraar veranderen. De deadline om te veranderen is 31 december 2023, dus zorg er voor dat je op tijd start met vergelijken. Hoe eerder je begint met het bekijken en vergelijken van diverse zorgverzekeraars, hoe groter de kans dat je de juiste vindt voor het komende jaar.

Elke zorgverzekeraar heeft andere polissen en kosten, neem daarom jouw huidige zorgverzekeraar goed onder de loep en vergelijk met andere zorgverzekeraars.

Denk na over plannen voor het nieuwe jaar, ga je minder of meer reizen dan vorig jaar? Of heb je vorig jaar meer betaald voor tandheelkundige zorg dan je had gewild?

Overweeg een aanvullende verzekering zodat je uiteindelijk niet meer uitgeeft aan gezondheidszorg dan je had gepland voor het komende jaar, of als je een aanvullende dekking hebt bij je huidige aanbieder en er geen gebruik van hebt gemaakt, kijk dan of je dezelfde aanvullende dekking kunt vinden tegen een lager tarief bij een andere aanbieder.

Kijk naar beoordelingen en niet alleen naar pakketvergelijkingen

Pakketvergelijkingen voor kostenbesparingen zijn belangrijk, maar iets wat net zo belangrijk is, is ervoor zorgen dat de service die je van een zorgverzekeraar krijgt van een hoog niveau is.

Kijk bij het vergelijken van de kosten van verschillende verzekeringsaanbieders naar hun klantbeoordelingen en online reviews, en hoe de klantervaring gemiddeld overeenkomt met die van andere aanbieders.

Zelfs als je op de ene verzekeraar meer kunt besparen dan op de andere, moet je ervoor zorgen dat het ook degene is die aan jouw behoeften zal voldoen als die zich voordoen; jouw persoonlijke ervaring met de zorgverlener is een belangrijke factor in deze beslissing.

Investeer in een gezonde levensstijl

Het spreekt vanzelf dat voorkomen beter is dan genezen.

Door te investeren in een gezondere levensstijl verruim je jouw mogelijkheden om lagere ziektekosten te krijgen als je kiest voor een particuliere ziektekostenverzekering of een aanvullende verzekering, omdat de goedkeuring en de maandelijkse kosten kunnen worden beïnvloed door je gezondheidstoestand en levensstijl.

Zeker in de toekomst ziet het ernaar uit dat zorgverzekeraars steeds meer zullen gaan kijken naar jouw specifieke leefstijl en op basis daarvan diverse kortingen zullen geven. Kies dus zeker een zorgverzekeraar die toekomstgericht is als jij een actieve en gezonde levensstijl aanhoudt!

Extra belangrijk, met een gezonde en actieve levensstijl profiteer je niet alleen van betere, goedkopere zorgverzekeringen op maat, maar ook van een hogere levenskwaliteit op de lange termijn…

Kortom, zorgverzekering vergelijken 2024? Neem deze drie punten mee en je bent er zeker van het nieuwe jaar goed te beginnen!

Close