Geschreven door 13:27 Geen onderdeel van een categorie

Tijd om over te stappen van zorgverzeker: 5 tips van Verzekeringsbaas

Aan het einde van ieder kalenderjaar mag je overstappen van zorgverzekeraar. Hoewel veel mensen jarenlang bij dezelfde zorgverzekeraar zitten, is dit niet altijd de beste keuze. Overstappen is makkelijker dan ooit: het gebeurt vrijwel volledig online. Overstappen kan diverse voordelen hebben.

Je kunt kiezen voor een zorgverzekeraar die op het gebied van dekking beter aansluit bij je wensen, of een zelfde dekking behouden, maar minder gaan betalen. Wil je voor 2020 gaan overstappen van zorgverzekeraar, dan heeft Verzekeringsbaas enkele tips voor je om mee te nemen.

1. Neem de tijd

De eerste en misschien wel belangrijkste tip: neem uitgebreid de tijd. Wanneer je begint met het vergelijken van zorgverzekeringen zie je als snel dat dit enige tijd in beslag neemt.

Toch kan deze tijd uiteindelijk leiden tot flinke besparingen of een zorgverzekering die perfect aansluit bij jouw wensen. Kort gezegd: je kunt er een jaar of zelfs jaren voordeel van hebben om even de tijd te nemen.

2. Vergelijk de juiste verzekeringen

Niet iedere zorgverzekering is hetzelfde. Probeer altijd vergelijkbare zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je niet in feite appels met peren aan het vergelijken bent.

Je bijvoorbeeld kijken naar de dekking, maar ook naar het aantal aangesloten ziekenhuizen en apotheken. De goedkoopste zorgverzekeringen hebben vaak een minimale dekking en relatief weinig ziekenhuizen en apotheken bij hen aangesloten. Dit kan betekenen dat zorg vinden iets lastiger is wanneer je het nodig hebt.

3. Goedkoopste zorgverzekering 2020

De goedkoopste zorgverzekering voor 2020 is ZieZo. Bij deze verzekeraar is geen vrije artsenkeuze. Oftewel: je kunt niet overal terecht, maar alleen bij artsen en instanties die zijn aangesloten bij ZieZo.

Wil je de goedkoopste zorgverzekering 2020 vinden, dan raden we je aan om goed te letten op de artsenkeuze en dekking bij de betreffende zorgverzekeraar. Voor sommige mensen is de precieze dekking en artsenkeuze geen belangrijke factor, maar voor mensen die veel (specifieke) zorg nodig hebben, kan dit wel het geval zijn.

Ga dus bij jezelf na of de goedkoopste zorgverzekering van 2020 ook de beste zorgverzekering in jouw situatie is.

4. De invloed van het eigen risico

Wanneer je het eigen risico hoger zet dan de standaard, betaal je minder premie per maand. In welke mate de zorgpremie omlaag gaat, kan enigszins verschillen per verzekeraar.

Ben je van plan om het eigen risico hoger te zetten dan de standaardwaarde, dan is het goed om dit mee te nemen bij het vergelijken van verzekeraars. De goedkoopste zorgverzekering met het standaard eigen risico is niet altijd de goedkoopste zorgverzekeraar met een hoger eigen risico.

5. Aanvullende verzekering

Met een aanvullende zorgverzekering worden meer zorgkosten gedekt dan het geval is in het basispakket. Bij sommige zorgverzekeraars kun je zelf samenstellen voor welke zorg je aanvullende dekking wilt.

Probeer na te gaan wat goedkoper is: een standaard aanvullende verzeker of een zorgverzekering waarbij je zelf enkele zorgkosten toevoegt aan de dekking. Dit kan enigszins verschillen per verzekeraar en is tevens afhankelijk van het type zorg waar het om gaat.

Close