Geschreven door 06:58 Autoverzekering

Autoverzekering snel en gemakkelijk uitbreiden

autoverzekering

Iedere automobilist weet dat een goede autoverzekering onmisbaar is. Wie dagelijks op de weg zit krijgt wel eens te maken met situaties waarin u blij bent dat u goed verzekerd rondrijdt. Een eenvoudige, goedkope WA verzekering is voor elke automobilist verplicht en zorgt ervoor dat u bent verzekerd voor elke schade die u met de auto bij anderen veroorzaakt. Wanneer u bij dat incident ook schade oploopt aan uw eigen auto of spullen, dan vallen deze kosten helaas niet onder de WA verzekering. Gelukkig zijn autoverzekeringen snel en eenvoudig online uit te breiden naar een pakket dat precies bij u past.

Beperkt casco of all risk

Wanneer u kiest voor een beperkt casco autoverzekering, dan wordt de onverhoopte schade aan uw eigen auto al een stuk beter gedekt. Een beperkt casco autoverzekering dekt meestal ook schade aan uw auto die ontstaan is bij inbraak, storm en hagel. Ook ruitschade wordt gedekt door de meeste beperkt casco autoverzekeringen. De all risk verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die er bestaat. Eigenlijk alle schade die aan uw auto kan ontstaan wordt gedekt.

Uitbreidingen voor het perfecte pakket

Naast deze standaardpakketten bestaan er diverse uitbreidingen om uw autoverzekering precies aan te laten sluiten bij uw rijgedrag. Wellicht rijdt u vaak met meerdere inzittenden naar uw werk of de sportvereniging. In zo’n geval is het aan te raden ook een inzittendenverzekering toe te voegen aan uw pakket. Iedereen in de auto is dan verzekerd tegen letsel en schade. Het maakt daarbij niet uit wie schuldig is. Een blauwe plek of een buil op het hoofd is het minste dat kan gebeuren, maar tijdens een aanrijding kan uw passagier ook blijvend letsel oplopen met alle gevolgen van dien.

Pechhulp

Elke automobilist maakt het wel eens mee, pech onderweg. Het komt altijd op een moment dat u het niet kunt gebruiken. Wanneer u uw autoverzekering aanvult met pechhulp bent u ervan verzekerd dat ervoor wordt gezorgd dat u uw weg zo snel mogelijk weer kunt vervolgen. Handig wanneer u met een auto vol kinderen rijdt bij een verjaardagsfeest of wanneer u onderweg bent naar een belangrijke afspraak. Pechhulp geldt binnen heel Europa en biedt reparatie ter plekke aan. Wanneer de auto niet ter plekke kan worden gerepareerd wordt gezorgd voor vervoer voor de inzittenden en wordt de auto naar de garage gebracht.

Rechtsbijstand

Een aanrijding is op zich al heel vervelend maar als het niet uw schuld is en u wordt ten onrechte toch beschuldigd van het veroorzaken van letsel of schade, dan is het goed om een beroep te kunnen doen op rechtsbijstand. Maar ook als u een geschil heeft over de aankoop van een auto of gepleegd onderhoud in de garage,  kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering.

Close