Geschreven door 16:02 Autoverzekering

Is jouw auto nog goed verzekerd?

autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering is verplicht in Nederland voor iedereen die met zijn of haar auto de openbare weg op gaat. Er zijn verschillende dekkingen die je kunt kiezen bij jouw autoverzekering.

All-risk verzekeren is de meest uitgebreide vorm van verzekeren. Hierbij ben je verzekerd voor de schade die je toebrengt aan anderen, maar ook voor schade aan je eigen auto.

Het tegenovergestelde is de WA-dekking. Met deze dekking ben je alleen verzekerd voor schade die je aan andere toebrengt. Hier tussen zit nog de WA met beperkt casco dekking, die er voor zorgt dat je naast schade van anderen, ook nog deels je eigen schade vergoed krijgt.

Leeftijd van de auto

De waarde en de leeftijd van een auto kan invloed hebben op het advies dat gegeven wordt voor jouw auto. Als je een aantal jaar niet naar je verzekering omkijkt, kan het zijn dat jouw auto oververzekerd is.

Voor een auto tot vijf jaar oud wordt vaak geadviseerd om een all-risk verzekering te nemen, omdat deze auto dan nog een hoge waarde heeft. Na vijf jaar wordt geadviseerd om een verzekering met WA plus beperkt casco te kiezen.

Een auto die ouder dan tien jaar is, wordt vaak verzekerd met alleen WA-dekking. Aangezien een hogere dekking duurder is dan een lagere dekking, is het verstandig om ieder jaar kritisch naar je autoverzekering te kijken. Zo kan het zijn dat je auto inmiddels zo oud is, dat de dekking van jouw autoverzekering eigenlijk onnodig hoog is, waardoor je meer betaalt dan nodig.

Autoverzekering vergelijken

Online zijn er tal van mogelijkheden om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Door jouw eigen gegevens in te vullen kun je de kosten van verschillende autoverzekeringen berekenen, en zo dus zien welke verzekering voor jou het meest voordelig is.

Door dit ieder jaar opnieuw te controleren kun je vele euro’s besparen. Als blijkt dat je bij een andere autoverzekeraar voordeliger uit bent, dan is het geen probleem om over te stappen. Veel consumenten zien dit als een drempel, maar dat blijkt in de praktijk erg mee te vallen. Overstappen is erg simpel en kan bovendien een flinke besparing opleveren.

Close