Geschreven door 15:33 Motorverzekering

Drie tips bij het afsluiten van een motorverzekering

motorverzekering

Als je een nieuwe motor koopt dan is dat waarschijnlijk een aankoop waar je lang over nagedacht hebt. Een motor is een waardevol product, en in Nederland is het verplicht om deze te verzekeren. Net als bij een autoverzekering zijn er ook bij een motorverzekering veel verschillende varianten van een verzekering. Hoe kies je nu de verzekering die het beste bij jou en je motor past? Wij nemen een aantal tips met je door om je te helpen de beste verzekering te nemen. Zo kun je veilig de weg op met jouw motor, en kom je bij eventuele schade niet voor onaangename verrassingen te staan.

Bepaal de dekking

Bij het afsluiten van een motorverzekering kun je kiezen voor verschillende dekkingen. In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-dekking te nemen. Hierbij ben je verzekerd tegen schade die jij tijdens het rijden op de motor toebrengt aan anderen. Een motor met veel waarde wordt vaak verzekerd tegen beperkt casco of allrisk dekking. Bij all-risk dekking krijg je in veel gevallen het totale schadebedrag van jouw eigen motor ook vergoed. Bij beperkt casco zal dit een deel van de schade zijn. Kijk dus goed naar de leeftijd en dagwaarde van je motor, om te bepalen welke dekking het beste bij jou past. Online kun je verschillende aanbieders van motorverzekeringen vinden, die je meer informatie over de dekking geven. De motorverzekering van Diks is daarbij een echte aanrader. Kijk op de website voor meer informatie.

Winterstop

Veel motorrijders gebruiken hun motor met name in de zomer, en laten de motor in de winter binnen staan. De weersomstandigheden laten het dan vaak niet toe om veel op de motor te rijden. Bij een aantal verzekeraars is het mogelijk om een soort winterstop in te stellen. Je motorverzekering wordt dan deel stilgezet, maar blijft wel verzekerd tegen diefstal. Raadpleeg de verzekeraar om te bekijken of jouw gewenste verzekering ook een dergelijke optie biedt.

Extra korting op je verzekering

Sommige verzekeraars bieden je een mooie korting als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo kan het zijn dat je een korting van een paar procent krijgt als je het totale jaarbedrag in één keer betaald, in plaats van maandelijks. Ook zijn er verzekeraars die korting geven wanneer je thuis een goed alarmsysteem geïnstalleerd hebt of wanneer je een rijvaardigheidscursus gevolgd hebt. Dit verschilt echter per verzekeraar, dus voordat je een verzekering afsluit is het aan te raden om je hier goed over te laten informeren. Ook kun je je motorverzekering vergelijken bij Diks, om te kijken welke prijzen en kortingen er gegeven worden door de verschillende verzekeraars. Elke korting is immers mooi meegenomen, omdat je hierdoor maandelijks minder gaat betalen.

Close