Geschreven door 15:01 Geen onderdeel van een categorie, Uitgelicht, Uitvaartverzekering

Stappenplan: een goede overlijdensrisicoverzekering afsluiten

overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering is misschien niet de meest chique verzekering, maar wel een belangrijke om (periodiek) bij stil te staan. Een overlijdensrisicoverzekering (ook wel levensverzekering genoemd) zorgt er namelijk voor dat je nabestaanden een geldbedrag van de verzekeraar ontvangen indien je en/of je partner vroegtijdig komt te overlijden.

Zeker bij het hebben van een hoge schuld zoals een hypotheek is het onmisbaar om een dergelijke verzekering af te sluiten. Eens tot zoverre? Volg dat dit stappenplan bij je zoektocht naar een goede overlijdensrisicoverzekering. Ook als je deze al hebt afgesloten.

Stap 1: Ga goed na welk bedrag je moet verzekeren

Om ervoor te zorgen dat je niet onnodig premie betaalt voor een verzekerd bedrag dat onnodig hoog is, is het belangrijk dat je goed checkt wat je nodig hebt om te verzekeren.

Heb je bijvoorbeeld een openstaande hypotheekschuld 180.000 euro welke jaarlijks minder wordt, dan is het verstandig om ook dat bedrag te verzekeren en ervoor te zorgen dat het verzekerd bedrag van je overlijdensrisicoverzekering jaarlijks daalt. Dat is te regelen door het kiezen van een dalende verzekeringsvorm.

Ook is het aan te raden om de verzekering niet langer te laten lopen dan nodig is. Betaal je een schuld binnen 20 jaar af, dan kan dat ook de looptijd van je verzekering zijn.

Stap 2: Het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen

Het is heel belangrijk om een overlijdensrisicoverzekering te vergelijken. Er bestaan namelijk tientallen verzekeraars met hun eigen premies en voorwaarden. Elke verzekeraar richt zich ook weer op een andere doelgroep.

Door te vergelijken zie je direct een overzicht van alle aanbieders. Kijk niet alleen naar de premie maar neem ook de details en voorwaarden goed door.

Stap 3: Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Heb je na het uitgebreid vergelijken de verzekering gevonden die het beste bij je past? Dan is het vervolgens alleen nog een kwestie van deze overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Je kunt ervoor kiezen om een offerte aan te vragen, maar als je het toch al zeker weet dan is het mogelijk om de verzekering gelijk online af te sluiten.

Een laatste tip is om ook weer eens te vergelijken als je al een overlijdensrisicoverzekering hebt. De premies zijn voortdurend aan het veranderen en misschien kan je weer besparen als je overstapt naar een andere verzekeraar.

Close